Wat we al mochten betekenen

De afgelopen tijd hebben wij niet stil gezeten. Heel veel medisch materiaal is ingezameld. Op 30 April komt de laatste lading apparatuur vanuit Apeldoorn, waaronder 2 couveuses die uit het LUMC komen. Verder hebben we nog een brancard, infuuspalen, operatielampen en zelfs beademingsapparatuur. De container kan dicht en zal een lange weg afleggen naar Ghana.

– November 2018
Rosita en Heleen zijn begonnen met hun werk als verloskundige in het Central Hospital in Tamale. Rosita houdt een reisdagboek bij dat te lezen is via de volgende link: https://www.traveldiariesapp.com/nl/PubliekDagboek/ee11bd1e-f261-43cf-b7ed-71c9c057c693/Hoofdstuk/a6d0c9cf-71d1-4579-9bb3-872978df18bd

– Oktober 2018
Op 29 oktober vliegen Heleen Hoek en Rosita Varkevisser naar Ghana om de container uit te pakken en de spullen te installeren. Zij zullen ook mee werken op de labourward in het Yendi Hospital. Heleen zal voor de kerst weer terugkeren, Rosita blijft tot eind januari.

Een link naar hun online dagboek volgt.

Heleen Hoek en Rosita Varkevisser
– September 2018
De Bethelwijk uit PKN Katwijk heeft met hun actiedag 2000 euro voor ons opgehaald! Bedankt!

De PKN gemeente in Rijnsburg gaat met de jeugd het komende jaar sparen voor Stichting Labourward! Dat houdt in dat er gedurende het hele jaar acties en evenementen worden georganiseerd om geld in te zamelen en aan het eind pas duidelijk wordt hoeveel er is opgehaald. Een speciaal doel zal zijn om een arts in Yendi te helpen om een bloedbank op te starten, zodat daarmee levens gered kunnen worden. Meer informatie hierover volgt.

Basisschool de Brugghenschool in Katwijk gaat het komende half jaar sparen voor de Labourward!
– Augustus 2018
Een tweede container is onder leiding van bedrijf Vidotrans HTG uit Heerenveen en met behulp van familie en vrienden tot de nok toe gevuld en is nu onderweg naar Ghana.
– Juli 2018
Collecte in PKN Rijnsburg voor onze Labourward. Met dit geld en wat er nog op de rekening stond, hebben we twee couveuses aan kunnen schaffen! Fantastisch!
De Julianaschool in Rijnsburg heeft 1000 euro opgehaald om speelgoed te kopen voor een schooltje in Ghana. Super bedankt daarvoor en ook voor alle meegebrachte babyspulletjes.
– Juni 2018
De kledingverkoop georganiseerd door de Christelijk gereformeerde kerk heeft het mooie bedrag van 1325,50 euro opgeleverd. Bedankt voor jullie hulp!
Verder stromen de spullen binnen vanuit allerlei kanten. Oud collega’s die vanuit de ziekenhuizen waar zij werken medische instrumenten en materialen verzamelen. Wat zijn we daar blij mee!
Eind oktober reist Heleen opnieuw naar Ghana af, dit keer samen met Rosita Varkevisser. Rosita is gespecialiseerd verpleegkundige in het Geboortehuis in het LUMC. Zij zullen daar samen gaan werken in het Yendi Hospital en de container ontvangen om alle spullen te installeren.

Verder stromen de spullen binnen vanuit allerlei kanten. Oud collega’s die vanuit de ziekenhuizen waar zij werken medische instrumenten en materialen verzamelen. Wat zijn we daar blij mee!
Eind oktober reist Heleen opnieuw naar Ghana af, dit keer samen met Rosita Varkevisser. Rosita is gespecialiseerd verpleegkundige in het Geboortehuis in het LUMC. Zij zullen daar samen gaan werken in het Yendi Hospital en de container ontvangen om alle spullen te installeren.

– Mei 2018
Werkgroep de Ruijter heeft ziekenhuisbedden, matrassen, nachtkastjes, rolstoelen en rollators geschonken! Die kunnen allemaal mee met het transport van augustus.
Ook het Maasstadziekenhuis in Rotterdam heeft ons gevonden, zij hebben magazijnkasten geschonken.
– April 2018
De Hervormde Gemeente van Katwijk heeft 4000 euro op de rekening gestort. Ontzettend bedankt! Hiermee is het grootste deel van het transport gedekt.
Voorbereidingen voor een nieuw transport zijn in volle gang. In augustus hopen we opnieuw een container vol ziekenhuismaterialen en andere spullen op te sturen. Er staat al een hele opslag vol en we zijn nog steeds aan het inzamelen. Het geld voor de container zelf en het vervoer daarvan is binnen, dus dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen! Vol energie sparen we door. Voor bijvoorbeeld een doptone; een klein apparaatje waarmee je de harttonen kan luisteren van een ongeboren baby, een echo apparaat en een couveuse.

– Maart 2018
Danielle Wagenaar is momenteel als verloskundige werkzaam in het Central Hospital in Tamale, zij houdt een reisdagboek bij.
http://www.traveldiariesapp.com/nl/PubliekDagboek/dcde7382-f702-4a51-bd85-67827623df45/Hoofdstuk/c5973193-a3bc-4a50-8916-00a1709ef81a

– December 2017
Wederom verkoop van gesponsorde makrelen en haringen op de lange koopavond.
– November 2017
Er wordt weer gewerkt aan een transport. Het LUMC heeft veel spullen gedoneerd, zoals wiegjes, warmtebedjes en navelklemmen.
– Mei 2017
Nieuwe matrassen en bedlinnen worden bezorgd in de Labourward, all the way uit Nederland.
De drieling waar we vorig jaar zoveel spullen voor hebben ingezameld is afgelopen week 1 jaar geworden. Dankzij de hulp uit Nederland hebben zij het aan niets te ontbreken gehad.
– Maart 2017
Het heeft enige tijd gekost, maar de verhuizing naar de nieuwe Labourward van het Yendi Municipal Hospital is een feit! De oude Labourward is verruild voor een nieuwe, frisse schone plek, om nog heel veel vrouwen veilig en met enig privacy door te bevalling heen te begeleiden.
– Januari 2017
De container is na veel vertraging aangekomen in Tamale. De afgelopen tijd zijn we vooral druk geweest met het uitzoeken en sorteren van de spullen.
Na het uitpakken, sorteren en vervoeren van de spullen naar het Tamale Central Hospital brak het officiële gedeelte aan. Aangezien iedereen super enthousiast werd bij het zien van de spullen is de ‘media’ er bijgehaald en moest er gespeecht worden. In geen twintig jaar zijn de bedden van de labourward vervangen en ondertussen zijn we 100.000 bevallingen verder. De monitor, matrassen, babybedjes, trolleys, bloeddrukmeters etc., zijn gearriveerd, de spullen die zo enorm hard nodig zijn en waar in Ghana geen geld voor is.
Het is hier nog even hard werken, want de rest van de spullen gaan naar Yendi, 2 uur rijden van Tamale. De weg naar het ziekenhuis is erg slecht, er kan niet hard gereden worden. De ambulance die gebruikt wordt zal meerdere keren heen en weer moeten rijden.
– December 2016
Verkoop van gesponsorde makrelen en haringen op de lange koopavond.
– Oktober 2016
Tupperware party waarvoor de opbrengst voor de Labourward is.
Deze maand een bezoek gebracht aan Vidotrans HTG relief transports B.V. Verlosbedden, waar we al maanden naar op zoek waren stonden hier zelfs op voorraad. De vracht met spullen is hiermee dan ook compleet gemaakt en de verscheping wordt nu voorbereid!
– September 2016
Inzamelactie van babyspullen, kleertjes en resten van kraampakketten.
– Augustus 2016
Stichting Medic is een stichting die bruikbare spullen inneemt van ziekenhuizen, ze opknapt en opslaat in een grote schuur om de spullen vervolgens tegen een kleine vergoeding te verkopen aan stichtingen/ organisaties voor klinieken en ziekenhuizen in ontwikkelingslanden.
Met hun hebben we een gesprek gehad, een kijkje genomen en ons verwonderd over de spullen die aanwezig en beschikbaar zijn.
– Juli 2016
Veranderingen kosten tijd, maar de eerste baby die bij de moeder op de buik wordt gelegd na de geboorte, is een feit. In plaats van direct te worden nagekeken en ingebakerd, blijft de baby bij moeder en dat is goed.
Want direct huid-op-huid contact na de geboorte bevordert de binding tussen de moeder en kind.
– Mei 2016
De moeder van de drieling is bevallen van drie gezonde levende baby’s. Totaal geen vanzelfsprekendheid. Nadat de bevalling spontaan van start was gegaan heeft de arts van het ziekenhuis een ongecompliceerde keizersnede kunnen uitvoeren. Twee jongens en een meisje. De eerste doos met noodzakelijke dingen voor de eerste weken was al aangekomen een tweede doos met kleertjes en extra voeding is onderweg.
– April 2016
Oproep voor babykleertjes, badolie, badschuim, haarlotion, luiertas, washandjes, luierdoeken, flessen, speentjes, babyvoeding of verzorgingsproducten voor een op komst zijnde Ghanese drieling! Na een gedwongen en mislukte abortus, bleek Patience, moeder van drie kinderen, zwanger te zijn van een drieling. Haar man heeft haar verlaten. Zij kan onze hulp goed gebruiken!
– Maart 2016
We hebben een cheque ontvangen van maar liefst €5000,00 euro vanuit het fonds Winst- en Uitkering van Rabobank Katwijk-Leiden.
Het geld zal worden besteed aan apparatuur om de vrouwen en ongeboren baby’s te monitoren tijdens de bevalling. Op dit moment ontbreekt al deze apparatuur en daarom is het juist zo hard nodig. We zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen en de steun van Rabobank Katwijk-Leiden in ons project.
– Februari 2016
Heleen is aan het werk in Ghana en is samen met de dokters daar aan het kijken welke materialen noodzakelijk zijn om in te zamelen en voor te sparen.
Zij houdt een online dagboek bij.
http://www.traveldiariesapp.com/nl/PubliekDagboek/af6547c9-45fb-4819-815f-3a89bf67622e
– Januari 2016
De ANBI verklaring is in orde, donaties zijn nu aftrekbaar van de belasting.
Naast het Central Hospital in Tamale richten we onze sponsoring nu ook op het Yendi Hospital in Yendi, Ghana.
– Augustus 2015
Kraamzorg de Waarden heeft heel veel mutsjes gedoneerd en deze zijn uitgedeeld in het Central Hospital
– Juni 2015
Stichting Labourward wordt opgericht ten behoeve van Central Hosipital in Tamale, Ghana