Wie wij zijn

Heleen Hoek, voorzitter van stichting Labourward, is in 2014 afgestudeerd aan de Thomas Moore, Turnhout. Momenteel is Heleen werkzaam in de verloskundigenpraktijk van Katwijk. Als vrijwilliger is zij nauw betrokken bij het Central Hospital en het Yendi Hospital in Ghana. Hier is zij dan ook regelmatig voor langere periode te vinden.

Bestuur

De stichting Labourward CHT bestaat uit een kleine groep mensen afkomstig uit Zuid-Holland en Zeeland.

Voorzitter: Heleen Hoek

Secretaris: Klaas Hoek

Penningmeester: Jim van de Velde

Bestuurslid: Corina van den Eijkel

Bestuurslid: Geesje Haasnoot

Naast mijn werk als verloskundige in mijn geboortedorp, werk ik ook graag in Ghana. De afwisseling tussen een goed georganiseerde geboortezorg en een geboortezorg waar alle structuur ontbreekt is erg leuk en leerzaam. Daar in Nederland zorg wordt afgestemd op de zorgvrager, is dit in Ghana door het grote aantal zorgvragers onmogelijk. Het ontbreekt aan aandacht waar elke zwangere vrouw recht op zou moeten hebben, iemand die in hen gelooft, hen helpt of aanmoedigt.

Daarnaast is er weinig apparatuur en zijn de middelen niet aanwezig, die nodig zijn voor een goede en veilige begeleiding van het geboorteproces. De staat kan hierin niet voorzien. Een eerste container is uitgepakt en met veel blijheid ontvangen, op dit moment is een tweede container onderweg met veel spullen die de zorg in de ziekenhuizen beter en comfortabeler zal maken.’